regn, regn, regn

Det fortsätter att regna i London, idag har det dock varit lite uppehåll, och det regnade inte när jag var ute med sammy i förmiddags. igår var det jättekallt på mitt rum och jag tror inte att det var många grader ute. fönstrena är englasade och inte tätade så det kommer att vara snorkallt i vinter har jag en kännsla av. varför fattar inte britterna att det finns en poäng med att ha dubbla och tätade fönster? icke!

Vet inte riktigt vad jag ska göra i helgen, få så, jag hoppas att jag kan träffa någon :) har ingen lust att sitta och titta på tv hela helgen ;) haha

Jag måste erkänna att jag hade jättehemlängtan igår! men det gick över sen på kvällen.

Känns lite konstigt när man tänker på att jag redan har varit här i en vecka! på något sätt har dagarna och veckan gått jättesnabbt, men när jag tänker på det känns det som om det var jättelängesedan pappa viknade av mig på kastrup, och typ en månad sedan vi var ute och åt alla kompisarna i Malmö förra onsdagen!


London

I fredags kom jag äntligen iväg till London! Jag var skitnervös för flyget kan jag ju säga med det gick bra. pappa kom och hämtade mig i Hjärup vid två tiden och så körde vi till kastrup där vi fikade innan jag sa hej då och gick igenom säkerhetskontrollen. kan ju tillägga att min resväska vägde 31kg när den egentligen bara skulle ha vägt 23kg, men vi betalade ingen övervikt, konstigt! jag hade min stora longchamp som handbagage som också vägde som fan, min handväska och sedan hade jag en påse men två tidningar som jag köpte på flygplatsen, en bok och en tidning hemifrån och dessutom så hade jag min yllekappa eftersom den inte fick plats i väskan ;) jag kom till flyget bra och det var bara jobbigt att flyga när vi startade, sedan var dte mest tråkigt måste jag säga ;)

när jag landade på heatrow fick jag först gå as långt känndes det som, sedan fick jag ut väska och skulle ta mig med expresståget så jag fick släpa min jävla packning. sedan tryckte jag en biljett och kom till slut på tåget, jag kunde inte lyfta resväskan så jag fick typ dra upp den på tåget. sedan när tågkontrolanten kom så visade det sig att jag hade köpt fel biljett så jag fick betala £23 (!!) för en ny biljett, skit arg blev jag! sedan kom jag fram till paddington station där karin stod och väntade på mig och vi åkte hem till dulwich.

jag har inte haft så mycket för mig sedanjag kom. jag har fått komma in i allt och se hur allt fungerar och jag tycker att det har gått bra. eftersom karin pratar svenska så är det lättare att förstå vad jag ska göra nu i början, men jag är inte jätte bekväm med att prata engelska, men det blir bättre och bättre. jag går ut varje dag med sammy vilket är skönt. vi är ute på morgon runt 40-50 minuter. och varje dag har vi lyckats vara ute när det inte (!) regnar, mirakel. för det har det gjort, det har regnat varenda jävla dag här vilket ärganska så tråkigt :P men men..

linnea hörde av sig i lördags och sa att hon skulle stanna till måndagen så vi möttes på victoria station i söndags och hon hjälpte mig att skaffa ett oystercard så att jag kan ta mig fram i london. sedan tig vi tuben in till oxford circus där vi åt lite lunch och sedan gick och schoppade på top shop (!) me like!!!! jag höll på att dööööö när ag säg sko andelningen, omg! jag skulle kunna bosätta mig i den butiken. hade inte linnea varit med tror jag att jag aldrig hade kommit där ifrån! sedan gick vi och skaffade ett kontantkort till mig så nu har jag ett engelskt nummer och kan ringa här vilket är skönt. jag köpte lite hygienartiklar som jag behövde och sedan fikade vi lite på starbucks! :)

marie från förmedlingen ringde mig idag och pratade lite. hon skickade ut en mail till de andra tjejerna i förmedlingen och det är flera som har tagit kontakt med mig vilket jag tycker vad jättekul! jag känner att jag måste träffa lite kompisar annars kan detta snabbt bli väldigt tråkigt här!

Resväska

Var äntligen och köpte en resväska igår! åkte in till Malmö och träffade pappa och gikc och hämtade ut mina sprutor och astmamedecin och fikade lite. var inne på hansa och tittade på väskor. den största modellen fanns i skrikrosa som jag hade velat ha, men det blev en svart samsonite eftesom dte är det bästa märket, och i det märket fanns bara rosa upp till mellan modellen och inte stor, tyvärr :( ska packa nerallt som ligger på vardagsrumsgolvet (vilket är mycket!) och se om det få plats, vilket det borde och väga det!

Ska iväg till Lund och träffa Sandra för en fika och sen ska jag till Malhin i Åhus och träffa tjejena :)

Avskedsmiddag och begravning

Var ute i helgen med Sandra och Linnea. var hemma hos en killkompis till Sandra och drack oss ganska fulla, men vi hade jättekul :)
I söndags åkte jag och johanna och hennes bror och hyrde film och satt och tittade på den med my och eva.
mamma fyllde år igår så vi hade lite bjudning här för henne och för mig eftersom jag ska åka. var uppe tidigt på morgonen och bakade pajer och kladdkakor som blev himmla gott :)
Josefine och Caroline hade tagit ut pund till mig som jag fick till resan, spenderas på Top Shop är väll tanken, som en liten start budget ;) min mosters hund Irma var med igår. hon är supersöt och jättesnäll :)
Har varit på Johannas pappas begravning idag. det var jättefint! det var jättevarmt i kyrkan så jag och Julia satt och svettades, inte såtrevligt ;) haha. sedan var vi på mottagning och fick lite sent lunch och kaffe, och kom nyss hem.
Det värkar som om det dåliga vädret har försvunnit vilket känns bra så det blir lite varmare och finnare nu fram till att jag åker :)


Uppdatering

Tanken från början med den här bloggen var att jag skulle ha den när jag var i USA som Au Pair. Eftersom det inte gick så bra, och jag kännde att det inte händer så mycket i mitt liv som är värt att skriva ner så slutade jag att skriva. Så nu när jag har två veckor kvar innan jag åker till London tyckte jag att det var dax igen att börja skriva.
Jag kommer att åka till London den 20, (13 dagar kvar) och bo hos en familj som bor i Dulwich i södra London. Jag har börjat att skriva en packlista, men jag måste erkänna att jag har lite panik över hela packsenariot. jag får ha ett incheckat bagage på 23 kg, ett handbagage och en handväska. Hur packar man ner sitt liv i tre väskor? Återstår att se!

Sandra kom hem till skåneland i går efer en månad i Itlien, vilket var trevligt. ja åkte in till Lund vid vå och vi satt på esphouse och fikade och pratade, sedan kom Alexandra och sedan sprang Linnea förbi så hon kom med och satte sig, vilket var trevligt. Det spöregnade jättemycket igår, och åskade efter lunch.

Sedan på kvällen så satt jag Sandra, Johanna och My på Herkules uteservering på kvällen.

Idag händer det inte så mycket, ska mest göra ingeting, som vanliget ;) haha


RSS 2.0